Portfólio spoločnosti Staropramen sa rozširuje o značku Corona Extra. mexické pivo, ktoré dobylo svet

Praha, 25. februára 2015 Zamilovalo si ho celé Mexiko a následne a celý svet. Pivo Corona Extra, slávny mexický ležiak, teraz chce naplno uspieť aj v Českej republike a na Slovensku. Novým výhradným distribútorom tejto známej pivnej  značky je pre tieto dva trhy spoločnosť Pivovary Staropramen. Značka Corona Extra doplnila jej doterajšie portfólio medzinárodných prémiových značiek Stella Artois, Hoegaarden a Leffe.

pr-corona-extra.jpg

Corona Extra bola prvý krát uvarená v roku 1925 v pivovare Cervecería Modelo v Mexiko City a o desať rokov neskôr sa stala najpredávanejším pivom v Mexiku. Dnes je Corona Extra známa a obľúbená po celom svete  predovšetkým vďaka konceptu „Find Your Beach“. Značka, ktorá je spojením pláže ako exotického miesta určeného k odpočinku, ikonickej fľaše a servírovacieho rituálu, sa dováža do 180 krajín sveta. „Teší ma, že naše portfólio rozširujeme o ďalšiu známu pivnú značku a verím, že mexická Corona Extra prinesie trochu „slnka do pivného sveta“ a naši konzumenti si ju obľúbia,“ hovorí Zdeněk Prajs, marketingový riaditeľ spoločnosti Pivovary Staropramen.

Značku Corona Extra bude spoločnosť Pivovary Staropramen ponúkať predovšetkým vo vybraných prevádzkach. Zakúpiť ju bude možné tiež vo vybraných obchodoch a reťazcoch. „Naším cieľom je postupne rozširovať povedomie a distribúciu značky Corona Extra u nás. Spotrebitelia sa tak možu tešiť na jej väčšiu dostupnosť,“ doplňuje Zdeněk Prajs.

Corona Extra je zo spodu kvasený svetlý ležiak s obsahom alkoholu 4,5 %, ktorý sa vyrába výhradne v Mexiku. Vo svete aj u nás si vybudoval pozíciu obľúbeného párty drinku. Jeho konzumácia je spojená s typickým rituálom, pri ktorom sa pije priamo z fľaše s plátkom limetky.