Pivovary Staropramen sťahujú svoj centrálny sklad do letňan

Praha, 21. októbra 2015 – Spoločnosť Pivovary Staropramen sťahuje svoj centrálny sklad do pražských Letňan. Manažment firmy sa k tomuto kroku rozhodol v reakcii na opakované povodne, ktoré doterajšie miesto centrálneho skladu v Radotíne zasiahly v posledných 13 rokoch dvakrát.  Nový zrekonštruovaný sklad, ktorého prevádzkovateľ bol vybraný vo výberovom konaní, je umiestnený mimo záplavovú oblasť a firme spočiatku slúžil ako miesto distribúcie pre región Praha-východ, Mladá Boleslav, Kolín, Nymburk a Kutná Hora. Od augusta už funguje ako centrálny sklad.

Dve zničujúce povodne v roku 2002 a 2013 boli hlavnou príčinou toho, že spoločnosť Pivovary Staropramen sťahuje centrálny sklad zo záplavovej oblasti ďalej od rieky Vltavy. „Najprv päťstoročná a potom i dvadsaťročná voda v našom radotínskom sklade vtedy zapríčinili veľké škody na výrobkoch a obaloch. Stratené zásoby nám naviac komplikovaly distribúciu piva v hlavnej pivovarníckej sezóne,“ komentuje dôvody sťahovania do novej lokality Pavel Sysel, riaditeľ logistiky spoločnosti Pivovary Staropramen.

sklad.jpg

„Naším novým partnerom pre zaistenie a správu centrálneho skladu je spoločnosť Timidius, ktorá sa stala víťazom tendra na dodanie skladových priestorov. Ich ponuka v rámci tendra bola najvýhodnejšia ako z pohľadu kapacity, tak kvality a ceny,“ uviedol Sysel.

Pôvodná ponuka sa však týkala skladu v Líbezniciach. „V období zahájenia sťahovania do Líbeznice sme od spoločnosti Timidius obdržali ponuku na vhodnejší sklad v Letňanoch v bývalom areále AVIA, ktorý sa uvoľnil, a je pre nás výhodnejší než pôvodná varianta,“ vysvetľuje zmenu plánu Pavel Sysel.

Skladové priestory veľkosti 33 000 m² prešli rozsiahlou rekonštrukciou. Areál tak spĺňa najprísnejšie požiadavky na kvalitu. Z tejto lokality najprv prebiehala distribúcia pre región Praha-východ, Mladá Boleslav, Kolín, Nymburk a Kutná Hora. Od augusta je tu umiestnená aj centrálna zásoba výrobkov.

Pôvodný radotínsky sklad však spoločnosť Pivovary Staropramen neopúšťa úplne. „Radotín neopúšťame kompletne. S doterajším partnerom, s ktorým dlhodobo úspešne spolupracujeme, sme sa dohodli na znížení rozsahu služieb. Vo zvyšku areálu zachováme lokálne distribučné centrum, v ktorom bude iba operatívna zásoba, s ktorou dokážeme reagovať na veľký príliv vody. Zároveň tam zostanú naše obchodné tímy aj ďalšie oddelenia, ktoré využívajú tamojšie kancelárie a sú pri povodniach mobilné,“ dodáva Pavel Sysel, riaditeľ logistiky spoločnosti Pivovary Staropramen.