Staropramen

Ako sa varí pivo


PRÍBEH:


Staropramen sa už skoro 150 rokov varí prakticky rovnako. Rovnako dobre: Z kvalitných prírodných surovín, starostlivo a jedinečným spôsobom, ktorý dáva každému z našich pív práve tú chuť, ktorú má mať.


INGREDIENCIE:


Základom sú voda, slad a chmeľ. Voda je kvalitná, slad z vybraných druhov jačmeňa, odrody chmeľa pochádzajúce z toho žateckého, pre nás i iných najlepšieho na svete.


POSTUP:


Najskôr premeníme jačmeň na slad. Namočíme, necháme vyklíčiť a usušiť. Vo varne dôkladne zmiešame. Potom varíme napríklad tradičným českým dekokčným dvojrmutovým varným spôsobom. Určite ho poznáte, my ho používame už od roku 1871. Do vzniknutej horúcej sladiny pridáme niekoľko druhov chmeľu pre prírodnú horkosť. Varíme a premeníme tak na mladinu. Necháme ju schladiť a pridáme do nej asi 18 000 000 buniek pivovarských kvasníc na mililiter. My používame vlastný kmeň Saccharomyces cerevisiae, ktorá je dušou našich pív. Kvasením vznikne mladé pivo. To už len necháme dozrieť na chladnom a tmavom mieste. Kto chce, môže ešte filtrovať. Kto je smädný, rovno točí a dáva si. Na zdravie!

NAŠE TIPY PRE LEPŠÍ VÝSLEDOK:


  • Proces výroby niekoľko krát skontrolujte.
  • Každú výstupnú šaržu podrobte analytickej a mikrobiologickej kontrole.
  • Nezabúdajte na senzorickú, tj. degustačnú skúšku! 

Ako sa varí pivo galéri

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím cookies pro váš optimální zážitek. Další informace.